עורך דין עם ניסיון מעשי של מעל 10 שנים צריך לעמוד בתנאים נוספים על מנת לקבל רישיון נוטריון. יחד עם זאת, גם אחרי עמידה בתנאים ומעבר השתלמות מיוחדת נתקל עורך הדין בלא מעט דילמות והתלבטויות. במקרים מן הסוג הזה יכול עורך דין המחזיק ברישיון לפנות אל המחלקה לרישוי נוטריונים. המחלקה כפופה למשרד המשפטים והיא אחראית על הטיפול בהליך רישוי נוטריון, תשלומי אגרות, קבלת טפסים, חקיקה וגם ביקורת והעמדה למשפט משמעתי. הועדה היא בעלת תפקיד חיוני בשמירה על מעמדו של הנוטריון ובאכיפת כללי האתיקה החלים עליו.
מבחינת מידע, רוב הפניות אל המחלקה לרישוי נוטריונים מתבצעות עבור קבלת דוגמאות למתן אישורים. ההכשרה וההשתלמות לא תמיד מספקים עבור מתן כל האינפורמציה לבעלי הרישיון. עורכי דין המוסמכים לאמת, להעיד, לאשר ולערוך מסמכים משפטיים מוצאים את עצמם לעיתים קרובות עומדים מול שוקת שבורה. הם נתקלים בדילמות לגבי מתן אישורים ולכן משתמשים בדוגמאות הניתנות באתר האינטרנט של המחלקה לרישוי נוטריונים. כל הדוגמאות הן כמובן בהתאם לנוסח הקבוע בתקנות ואפשר להשתמש בהן באופן חופשי.
קבלת מידע על אישורי אפוסטיל ושכר שירותים
יש עוד סוגיות המקבלות מענה דרך המחלקה לרישוי נוטריונים במשרד המשפטים. המחלקה אחראית למשל על פרסום רשימת המדינות שהצטרפו לאמנת האג. אמנה זו קובעת את אופי מתן אישורי האפוסטיל והיא מחייבת כל עורך דין נוטריון בישראל. לפי התקנות המופיעות באתר האינטרנט של המחלקה לרישוי נוטריונים, כאשר מדובר במסמך המיועד לשימוש במדינה שהצטרפה לאמנת האג – אין צורך באישור מהמחלקה הקונסולרית במשרד החוץ. עורך דין עם רישיון נוטריון יכול לעקוב אחר רשימת המדינות שהצטרפו לאמנת האג ולהמליץ ללקוחותיו על התנהגות רלוונטית.
לבסוף, עיקר הפניות המגיעות למשרד המשפטים על ידי נוטריונים מתבצעות לטובת קבלת מידע על שכר השירותים. השכר מתעדכן אחת לחצי שנה על ידי משרד המשפטים ובכפוף למדד המחירים לצרכן. כל עורך דין עם רישיון צריך להכיר את הסכום שמותר לו לגבות מהלקוח. המידע הזה מופיע במשרד המשפטים ומפורסם על ידי המחלקה לרישוי נוטריונים.