אחת הדרכים לעשיית צוואה היא צוואה בפני רשות, כאמור בסעיף 22 לחוק הירושה. כבר הצגנו את העובדה כי כוחו של נוטריון יפה לעניין אישור שכזה ככל רשות אחרת (חוק הנוטריונים), על כן עריכת צוואה שכזו בפני נוטריון מספקת את דרישת הסעיף.
נדגיש את אשר נדרש לנוטריון לוודא על מנת שצוואה מסוג זה תהיה כשרה, אי עמידה בכך תביא לפגם צורני בצוואה ותוביל לפסילתה:
ברור הוא כי על הנוטריון כחלק משירותי נוטריון לוודא כי האדם המצווה לפניו כשיר הוא לקבל החלטות, שכן מטרת הצוואה הינה חלוקת הרכוש של המצווה. אם המצווה חולה – מרותק למיטתו או מאושפז בבית החולים חלילה, על הנוטריון לקבל אישור מהרופא המטפל, אישור זה יוכיח כי חרף מצבו הרפואי של המצווה הוא כשיר לקבל החלטות. "גמירות הדעת" של עורך הצוואה הינה תנאי סף עת עורכים צוואה. צוואה תהיה חסרת כל תוקף אם עורך הצוואה שרוי במצב אשר אינו מאפשר לו להיות צלול בדעתו עת ערך אותה.
הפסיקה הרחיבה יותר ויצרה מסגרת ברורה באשר להגדרת 'מרותק למיטתו':
"באשר למונח "מרותק למיטתו" הרחיבה הפסיקה מושג זה וכללה גם אדם אשר קשה לו להתנייד, אדם מבוגר אשר מחמת גילו או חוליו קשה לו לצאת מביתו ולפיכך אף במקרים כאלה יש צורך בקבלת תעודה רפואית בטרם עריכת צוואה. ראה ת"ע 3982/03 עטיה נ' ניסני ואח'." ע"ז (ב"ש) 01390 פלונית נ' פלוני, 20 (לא פורסם).
עריכת צוואה בפני נוטריון היא למעשה עריכת צוואה בפני רשות. הדרישות הצורניות הנדרשות לקיום הצוואה הנערכת בפני רשות הינם מינימליות שכן הרשות/הנוטריון מהווה בטוחה
"פעולתה של הרשות כמפקחת על תהליך עשיית הצוואה כולו מהווה בטוחה פורמלית לאמיתות הצוואה ולגמירת-דעתו של המצווה, ולכן פוחתות הדרישות הפורמליות הנלוות לצוואה זו." ע"ז (ב"ש) 01390 פלונית נ' פלוני, 22 (לא פורסם).
כפי שנפסק גם במקרה דנן, צד הטוען לכשרות צוואה למרות שנערכה ללא אישור רפואי וכאשר המצווה היה מאושפז בבית חולים או מרותק למיטתו עליו הנטל להוכיח את גמירות דעתו של המצווה.